maandag 31 juli 2023

Disclaimer

 

De informatie op deze website is enkel bedoeld voor educatieve doeleinden. Deze site vertelt het traditionele gebruik van specifieke planten zoals vastgelegd in de loop van de geschiedenis. De aangeboden informatie is gebaseerd op bekende en betrouwbare actuele en historische bronnen. 

Deze site vervangt geen deskundig advies voor medische behandeling, culinaire toepassingen of ritueel gebruik van planten. De auteur raadt ten stelligste af om op eigen houtje met (wilde) planten te experimenteren.

"Wilde planten in Brugge" is niet verantwoordelijk voor eventuele schade, van welke aard dan ook, als gevolg van het gebruik van planten voor medische, culinaire of rituele doeleinden. De auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor aanspraken die voortkomen uit de verkeerde determinatie van een kruid of het verkeerde gebruik ervan in de ruimste zin van het woord. 

In 2012 zijn er voor voedingssupplementen een aantal nieuwe wetten ingevoerd door de NVWA. De European Food Safety Administration heeft een lijst van voedingsstoffen uitgebracht waarvan nog een beperkt aantal gezondheidsclaims mag worden gedaan. 

Deze wet is bedoeld om consumenten meer zekerheid te geven over de juistheid van voedings- en gezondheidsclaims op verpakkingen en in reclames.


Vandaar dat we in deze blog geen melding maken van bepaalde voedingssupplementen of producten die vrij in de handel verkrijgbaar zijn.

Hola